Ga naar de inhoud

Je eigen website bouwen

Samen creëren we in 3 maanden stap voor stap jouw website.

Moeilijk om een website te maken

Hoe krijg je jouw passie op papier?

Vol passie en enthousiasme ben je je onderneming gestart. Hoewel Instagram en Facebook je wat klanten opleveren, besef je dat je meer zichtbaarheid nodig hebt. Je wil dat potentiële klanten jou kunnen vinden, zelfs als je niet constant zichtbaar bent. Je weet dat een website hierbij kan helpen, maar waar moet je beginnen?

Je bent niet atechnisch, maar toch komt het er niet van. Hoe moeilijk kan het zijn om een website te bouwen? Tijdens zoeken op Google heb je al menig uur zien verdwijnen, zonder het gevoel te hebben nu wel te weten hoe en waar je moet beginnen.  

Het internet puilt uit van de tips en adviezen, maar de overvloed aan informatie werkt eerder verwarrend dan verhelderend. Je voelt je overweldigd door de keuzes en mogelijkheden. Hoe vertaal je wat je doet naar woorden en hoe presenteer je dit op een website?

Het is tijd voor de eerste stap

Je hoeft het niet alleen te doen

In 3 maanden creeër je je eigen website. Binnen de eerste maand staat je website online. Niet te lang nadenken, deze stap is belangrijk. Daarna gaan we alles verfijnen en krijg je extra begeleiding. Wekelijks een online training over onderwerpen die nodig zijn bij het ontwerpen, vullen en optimaliseren van je website. Van een goede URL, naar goede teksten, bloggen, SEO en neuromarketingtips. Ik ben jouw stok achter de deur, want elke week bespreken we jouw doelen, evalueren we de afgelopen week en krijg je antwoorden op je vragen. 

Loop je ergens tegenaan? Je mag me op elk moment een bericht sturen via Telegram. Je krijgt dan zo snel mogelijk, en maximaal binnen 2 werkdagen, antwoord zodat je weer verder kunt. Je bouwt je eigen website, maar met begeleiding bij elke stap.

Als na 3 maanden je website online staat en je het goede nieuws de wereld in geslingerd hebt – jeej! – vul en beheer je voortaan je website helemaal zelf. Maar ik kan me voorstellen dat je ook dan vragen hebt. Daarom mag je me na het traject nog 3 maanden al je vragen via de “Vraag maar raak-Telegram” stellen. Dus ook als je na de begeleiding tegen dingen aanloopt: ik ben er voor je

Je kan het alleen, maar je hoeft het niet alleen te doen. 

Maartje

“Karen is de juiste persoon voor als je, net zoals ik, als zelfstandige ondernemer zoekend bent in hoe je jouw website, mails of andere kanalen voor je kan laten werken. En dan op een manier met precies wat jij wilt uitstralen, wat je wilt vertellen en voor wie. Karen is een fijne gesprekspartner, en daardoor leer je zelf ook. Je werkt echt samen aan je website, mails of blogs.

Deze samenwerking geeft mij rust, energie en ook weer creativiteit in nieuwe ontwikkelingen.

Hoewel ik weet wat ik met mijn bedrijf wil brengen is seo, mailmarketing, neuromarketing etc toch een vak apart. En dat vak… daar is Karen een ster in!”

Ja, maar ...

"Alles staat ook op internet"

Klopt, maar het kost veel tijd om alles te lezen en de relevante informatie eruit te filteren. Dat is waardevolle tijd die je niet kunt besteden aan dat waar jij wél energie van krijgt.

“Ik heb geen website nodig”

Zelfs als je al een succesvol bedrijf hebt door mond-tot-mondreclame en social media kan een eigen website voor je onderneming een slimme zet zijn. Je website vergroot jouw online aanwezigheid. Het is een platform dat potentiële klanten informatie geeft over jouw diensten. Ook vergroot het je bereik en helpt het geïnteresseerden om makkelijker contact met je op te nemen. Het hebben van een website kan dus een waardevolle aanvulling zijn op je bestaande strategieën.

Social media is veranderlijk. Je bent afhankelijk van anderen. Wat als Mark Zuckerberg of Adam Mosseri besluit dat je 12 euro per maand moet gaan betalen om als bedrijf gebruik te mogen maken van het platform? Of als je sowieso moet adverteren voor al je berichten? En wat dacht je van verplicht een blauw vinkje moeten kopen om te bewijzen dat je geen oplichter bent? Dit zal nooit gebeuren bij een eigen website. Daar ben jij de baas en bepaal jij de regels.

"Ik heb geen tijd”

Je website bouwen is eenmalig een tijdsinvestering. Daarna vraagt het onderhoud. Mensen weten soms niet dat je met een website juist tijd kunt besparen. Hiervoor moet je hem goed inzetten. Gebruik hem als visitekaartje, om uit te reiken en om antwoord te geven op veelgestelde vragen. Zo gaan kennismakings- en salesgesprekken soepeler, doordat mensen al op je website informatie en antwoorden hebben gevonden.

Het gaat om prioriteiten stellen. Vind je een eigen website belangrijk? Dan zal je er in moeten investeren. Door het samen te doen ben je minder tijd kwijt dan wanneer je alles alleen zou moeten uitzoeken en doen.

"Ik kan niet schrijven"

Vind jij van jezelf dat je niet kunt schrijven? Dat hoeft ook niet. Zonder lang te blijven hangen in nadenken, ga jij jouw teksten schrijven. Vanuit jouw passie en kennis. Schrijf vanuit je hart, dan komt de rest goed. Ik ga jouw teksten redigeren en ik zorg dat zowel de spelling als grammatica klopt, dat je teksten aantrekkelijk zijn voor je bezoekers en potentiële klanten. En natuurlijk dat je goed vindbaar wordt via zoekmachines. 

Wat gaan we doen?

Samen krijgen we jouw website binnen 3 maanden online. Ik zorg dat je concrete stappen gaat zetten, gaat doorpakken. Dat je jouw passie omzet in mooie websitepagina’s en teksten. 

Zolang jij stappen blijft zetten, zorg ik dat je op het juist pad blijft lopen. Dat je niet uren kwijt bent aan het zoeken op Google naar hoe je een website bouwt. Met als doel: jouw eigen website online, en jij een fijn en trots gevoel.

Elke week spreken we elkaar via Zoom. Wat heb je afgelopen week gedaan en waar liep je tegenaan? We stellen doelen voor de komende week. Zo weet je waar je op moet focussen en ga je stappen zetten.

Daarnaast krijg je elke week een training over verschillende onderwerpen. Zo leer je stapje voor stapje hoe je website moet vullen en met wat. We volgen een uitgestippelde route om jouw website online te krijgen. 

Moet je technisch zijn?

Je hoeft niet technisch te zijn of ervaring te hebben met het maken of beheren van een website. Affiniteit met digitaal dingen doen is wel belangrijk. Je moet het leuk vinden om nieuwe online vaardigheden te leren. De kennis die je opdoet tijdens dit traject zijn waardevol voor de rest van je ondernemerschap.
Stel je hebt over een jaar een heel nieuw aanbod, dan weet je precies hoe je het bouwen van een website aanpakt, waar je op moet letten en hoe je het stap voor stap kunt realiseren.

Website bouwen

Tijd voor groei

Binnen 3 maanden heb je je eigen website online waar je trots op bent.

Vindbaar op internet

We gaan er voor zorgen dat je website goed vindbaar is via zoekmachines.

We doen het samen

Stap voor stap laat ik je zien hoe je je website maakt én onderhoudt.

Website maken

Mogelijkheden

Ieders beginsituatie is anders. Daarom bied ik 3 verschillende mogelijkheden aan.
Welke sluit het beste aan bij jou behoeftes?

Basis

Samen leggen we het fundament van je website.
800
 • 1 maand begeleiding
 • Wekelijkse check-in
 • 3 trainingssessies om je op weg te helpen
 • Vraag maar raak (2 maanden)
 • Bonus: Elementor PRO (ter waarde van € 59,-)
 • Bonus: websitescan
 • Bonussessie: ChatGPT

Verdieping

Heb je al een URL en enkele pagina's? Optimaliseer ze.
1800
 • 2 maanden begeleiding
 • Wekelijkse check-in
 • 6 trainingssessies om je website te optimaliseren
 • Vraag maar raak (4 maanden)
 • Bonus: Elementor PRO (ter waarde van € 59,-)
 • Bonus: websitescan
 • Bonussessie: ChatGPT

Compleet

Van starten tot optimalisatie. Samen. Stap voor stap.
2400
 • 3 maanden begeleiding
 • Wekelijkse check-in
 • 9 trainingssessies om je website te lanceren en te optimaliseren
 • Vraag maar raak (6 maanden)
 • Bonus: Elementor PRO (ter waarde van € 59,-)
 • Bonus: websitescan
 • Bonussessie: ChatGPT
22

Voor het dramatische effect

Dit jaar heeft nog:

 • 00Dagen
 • 00Uren
 • 00Minuten

Lanceer jouw website nog dit jaar en sluit 2023 af met een trots gevoel.

Oh, en voor ik het vergeet

Als je besluit het complete traject te volgen, krijg je nog 2 extraatjes. Allereerst een training over ChatGPT. Bespaar tijd met ChatGPT als je digitale assistent. Laat kunstmatige intelligentie (AI) met je meedenken over teksten voor je website, social mediaberichten en nog veel meer. 

En dan krijg je ook een websitescan, die laat zien waar jij staat met jouw website. Ontdek welke elementen je nog kunt verbeteren om beter gevonden te worden en meer bezoekers te overtuigen met je website. 

Van Karen heb ik een geweldige websitescan mogen ontvangen boordevol verbetersuggesties die ik gelijk kon toepassen op mijn website. Deze suggesties bestonden niet alleen uit algemene tips zoals contrast en lettertype gebruik maar ook uit zoekmachine optimalisatie, neuromarketing en schrijftips. De tips heb ik ontvangen in een mooi, prettig leesbaar digitaal bestand. Heel blij mee! Een echte aanrader voor wie zijn of haar website naar een hoger niveau wil tillen!

Veelgestelde vragen

Zodra we het intakegesprek gehad hebben, kunnen we van start gaan. 

Niet per se. Je hoeft geen ervaring te hebben met het bouwen van websites, maar het is wel handig als je niet in de stress schiet bij het werken met een laptop of computer.

Zoals je onder het kopje Mogelijkheden kunt zien, zijn er 3 mogelijkheid qua begeleiding.

Het complete traject duurt 3 maanden, waarbij je 9 (+ 1 bonus) trainingssessies krijgt. Ook mag je in totaal 6 maanden al je vragen via Telegram stellen. Dit pakket is ideaal wanneer je nog geen website hebt en deze wil gaan bouwen én optimaliseren. 

Heb je al een keer een poging gedaan om iets te bouwen? Je hebt bijvoorbeeld al een URL, maar het lukt je niet om het vorm te geven of verdere stappen te zetten. Dan is Verdieping de juiste keuze voor jou. Dit duurt 2 maanden, waarbij je 6 trainingssessies krijgt en je nog 4 maanden al je vragen mag stellen via Telegram. 

Vind je de stap naar het complete traject te groot of nog te spannend? Dan kun je gaan voor Basis. Je krijgt dan 1 maand begeleiding en 3 trainingssessies. Samen zorgen we dat je een goede URL hebt en wat basispagina’s. Dit is een mooie kans om te testen of mijn manier van werken en het traject bij jou past. Ben je tijdens de maand begeleiding overtuigd dat je meer verdieping wil en je website écht een succes wil maken? Dan kun je vervolgens voor Verdieping kiezen. 

Want: Basis + Verdieping = Compleet. 

Het complete traject duurt 3 maanden, waarbij je in totaal 6 maanden al je vragen via Telegram mag stellen. Dus ook als je na de 3 maanden begeleiding ergens tegenaan loopt, sta ik voor je klaar. 

Dit traject is niet voor jou als:

 • » Je van plan bent een webshop te bouwen.
 • » Je een ander platform dan WordPress wil gebruiken.
 • » Je wil dat iemand anders jouw teksten schrijft en jouw pagina’s vormgeeft.

Dit traject is wel geschikt voor jou als:

 • » Je wil leren hoe je zelf je website ontwerpt en vult zodat het bij jou past.
 • » Je gedurende 3 maanden elke week tijd kunt én wil vrijmaken om aan je website te werken.
 • » Je eindelijk jouw stukje online ruimte wil innemen.
 • » Je geen tijd wil verspillen aan uren online zoeken naar hoe je een website opbouwt.
 • » Je klaar bent met uitstellen.

 

Dit traject is voor mensen die actief betrokken willen zijn bij het bouwen en beheren van hun eigen website, met ondersteuning en begeleiding tijdens het hele proces.

Hieronder staan onderwerpen die tijdens de trainingssessie voorbij komen. Heb je een specifiek onderwerp waar je meer over zou willen weten? Of eentje waar je al veel over weet, dan kunnen we dat in overleg aanpassen.

→ Domein- en hostingbeheer en CMS
→ Tekst & Beeld
→ Techniek
→ Vindbaarheid bij zoekmachines (SEO)
→ Conversie
→ Neuromarketing
→ Bloggen
→ Nieuwsbrief
→ Bezoekers naar je website
→ Bonus: ChatGPT

Een website bouw je binnen een websitebouwer of content management systeem (CMS). Er bestaan verschillende aanbieders, variërend in gebruiksgemak en kosten. Tijdens dit traject zullen we jouw website binnen WordPress bouwen. WordPress biedt uitgebreide functionaliteiten en de flexibiliteit om ook op een later moment verder te groeien, dankzij alle mogelijkheden.

Het content management systeem (CMS) dat we gaan gebruiken is WordPress. Dit is een gratis CMS. 

Je hebt wel een domeinnaam (je URL) en hosting (een plek waar je gegevens opgeslagen zijn) nodig. Dit zijn abonnementen die je bij een externe leverancier afsluit. 

De kosten zijn per partij verschillend, maar je kunt ongeveer rekenen op:

 • ◇ domeinnaam: 9 euro per jaar
 • ◇ webhosting (inclusief SSL-certificaat) 10 euro per maand

Mag ik je een geheimpje vertellen? Ik ook niet! Je hebt geen personal branding foto’s nodig om je website te bouwen. Zelfs al staat het nog op mijn verlanglijstje, het ontbreken van brandingfoto’s heeft me er niet van weerhouden mijn website te creëren.

Wat ik wél heb, is een leuke samenwerking met Michelle van Studio Miss Elle. Zij biedt Personal Branding Shoots aan. Neem eens een kijkje op haar website Studio Miss Elle.

Tijdens dit traject leer je alles wat je nodig hebt om zelf je website te beheren. Dus, wanneer jij straks in het bezit bent van prachtige brandingfoto’s, weet jij precies hoe je die toe toevoegt aan jouw website. 

Staat je vraag er niet bij? En wil je iets weten of met me overleggen of dit traject bij jou past? Neem contact met me op via het contactformulier of stuur me een DM via Instagram @verba_communicatie.nl.

Over Karen | Verba Communicatie

Websites zijn al sinds mijn studietijd de rode draad in mijn leven. Als student-assistent hielp ik websites te verbeteren. In Zuid-Afrika kreeg ik de kans om bij een cultureel centrum mijn eigen functie te definiëren. Drie keer raden wat ik ging doen. Precies, ik ging aan de slag met het verbeteren van hun website en het opzetten van hun social media. Daarna zocht ik in Nederland een baan en vond ik mijn weg als webredacteur en communicatiemedewerker. Websites blijven me fascineren, vanwege de veelzijdigheid en hoe mensen er een uniek plekje van weten te maken.

Laten we onze krachten bundelen. Jij brengt de passie en inhoudelijke kennis over je onderneming in, terwijl ik mijn kennis en jarenlange ervaring met websites meebreng – van het bouwen tot het schrijven van doeltreffende webteksten.  

Karen Verba Communicatie