Ga naar de inhoud

Over Karen

Afbeelding van Karen van Verba Communicatie met laptop

Waarom werken sommige teksten wel en andere niet?

Tijdens mijn studie Nederlands aan de universiteit Leiden onderzocht ik waarom sommige teksten wel werken en sommige niet. Hoe schrijf je een pakkende en overtuigende tekst? Ik heb me gespecialiseerd in taalkunde, taalbeheersing en psycholinguïstiek. Ik heb een fascinatie voor neuromarketing, SEO en goede tekstervaringen.

Websites verbeteren

Bij al mijn bijbaantjes kon ik het niet laten om me met websites te bemoeien. Ik zag altijd snel verbetermogelijkheden. Of dat nou als student-assistent bij de universiteit was of bij de muziekschool, op de een of andere manier rolde ik altijd in een functie waar ik me bezig mocht houden met de website en andere communicatie-uitingen. 

Na mijn studie vertrok ik naar Zuid-Afrika. Daar werkte ik bij een cultureel centrum. Ik kreeg de vrijheid om ook daar de website, nieuwsbrief en social media onder handen te nemen. Heerlijk vond ik dat!

Webredacteur

Toen ik terugkwam naar Nederland, ging ik als projectmedewerker en webredacteur aan het werk bij de GGD. Daar heb ik met 10 jaar met veel plezier gewerkt. Ze waren in het begin bang dat ik me snel zou vervelen. Maar het fijne van online is dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken en te leren zijn. Waar ik begon als redacteur die de hoofdredacteur in elke cc moest zetten, ging ik naar zelfstandig werken, naar sparringspartner naar adviseur. Een rol die me goed lag. Ik hou van creatieve oplossingen verzinnen en out of the box denken. 

Logo Verba Communicatie

Bedankt Corona

Het kriebelde al een tijdje. Ik zag beginnende ondernemers hun zelfgemaakte website online zetten. Keer op keer gaf ik adviezen aan wie het maar kon gebruiken. Toen mijn man ontslagen werd vanwege Corona zag ik mijn kans schoon. Hij kon vaker op de kinderen letten, en ik? Ik kon naast mijn loondienstbaan een eigen onderneming starten! Tot de jongste naar school ging had ik weinig tijd. Al zat ik vaak met mijn laptop aan de eettafel te werken. Onze oudste dochter vroeg wel eens “Zit je nou alweer te werken??”. Waarop ik terugkaatste of ze nou alweer zat te kleuren. Ik legde uit dat wat ik deed voelde zoals tekenen voor haar voelde. Het is iets waar ik blij van werd en energie van kreeg. 

Ik help startende ondernemers om online verder te groeien. Dat heb ik gedaan, en dat is waar jij nu naar kijkt. Tekst- en communicatieadvies vanuit Breda, maar dankzij Zoom vanuit elke plek te bereiken.

In 2024 heb ik de stap gezet om te stoppen met mijn loondienstbaan. Geen makkelijke stap, want ik werkte er met heel veel plezier. Maar de combinatie kinderen, loondienst en eigen onderneming klopte niet meer. Het is tijd om écht voor mijn onderneming te gaan. Zodat ik meer ondernemers kan helpen hun website te verbeteren en optimaliseren. 

Waar kan ik jou mee helpen? Wil je zelf je website leren maken? Heb je behoefte aan iemand die je werk uit handen neemt en aanpassingen doet aan je website? Of ben je benieuwd hoe je jouw website kunt verbeteren? Ik hoor graag van je!

Logo Verba Communicatie

Creatief

Er zijn veel manieren om te zorgen dat jouw websitebezoekers je dienst of product afnemen. Van mij krijg je creatieve oplossingen.

Out of the box-oplossingen

Loop je ergens tegenaan? En zie je geen oplossing? Van deze puzzels houd ik het meest. Een moeilijk probleem oplossen door out of the box te denken en een creatieve oplossing te verzinnen.

Analytisch

Cijfers. Ik ben dol op cijfers (en op Excel, maar dat is een ander verhaal). Laten we de gegevens over jouw website en social media gebruiken om gericht te groeien.

Waarom voor Verba Communicatie kiezen?

Laten we onze krachten bundelen. Jij de inhoudelijke kennis over je onderneming, ik mijn kennis en jarenlange ervaring met websites, en het schrijven van goede webteksten. Samen zorgen we voor een professionele website die je bedrijf zal laten groeien.

Laten we een keer (video)bellen om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Logo Verba Communicatie