Ga naar de inhoud

Waarom een blog
voor meer klanten zorgt

Wist je dat een blog zorgt voor meer klanten? En meer klanten zorgen ervoor dat jouw onderneming verder gaat groeien. Ik geef je 3 redenen waarom ook jij zou moeten starten met een blog op je website.

1. Laat jezelf als expert zien

Jij bent goed in wat je doet. Je weet er veel over. Waarschijnlijk veel meer dan jouw potentiële klanten. Een blog is dé kans om je potentiële klanten te imponeren met jouw kennis.

Vertel ze bijvoorbeeld over waarom een blog zorgt voor meer klanten. Of over hoe je je dag efficiënter indeelt, wat de valkuilen zijn bij stoppen met roken, hoe je een kapot sieraad repareert of waarom je klant zijn of haar of geldmindset zou moeten veranderen. Help je potentiële klant met een probleem en de kans wordt groter dat ze bij jou terugkomen voor het aanvragen van je dienst of het kopen van jouw product.

2. Je wordt beter in schrijven

Hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker het wordt. In het begin ben je nog veel bezig met dingen als de stijl en vorm. Hoe meer blogs je schrijft, hoe sneller het gaat. Je ontwikkelt je eigen stijl en hoeft daar niet meer naar te zoeken. Dit betekent dat ook de andere pagina’s op je website sneller geschreven zijn, net als de nieuwsbrieven die je verstuurt of de social mediaberichten die je schrijft.

Betere schrijver worden

3. Blogs zorgen voor betere SEO

Ga nou niet in het wilde weg bloggen. Ik neem aan dat jij als ZZP’er al te weinig uren in een dag hebt en dus alleen doelgericht wil gaan bloggen. Zorg dat je blogs een doel hebben. Door de onderwerpen van je blog zo te kiezen dat ze gaan over onderwerpen waarop je gevonden wil worden via zoekmachines.

Hoger in de zoekresultaten met goede zoekwoorden

Veel van je zoekwoorden zullen al terugkomen op je website. Wanneer je blogs gaat schrijven, is elke blog een kans om nog beter gevonden te worden via Google. Om nog hoger in de zoekresultaten te komen. Denk dus na over met welke onderwerpen je extra goed gevonden wil worden.

Hoe kun je van deze onderwerpen een blog maken? Stel je verkoopt babyhaarbandjes. Dan kun je een blog schrijven over hoe je hét perfecte haarbandje voor bij een newborn fotoshoot kiest.

Niet alle woorden waar potentiële klanten op zoeken, kun je op natuurlijke wijze in je website gebruiken. Dus stop deze zoekwoorden lekker in een blog.

Hoger in de zoekresultaten door bezoekers

Een andere manier waarop blogs zorgen voor een betere ranking bij Google is doordat je website vaker bekeken zal worden. Deel je via social media een link naar je nieuwste blog? Al deze bezoekers zorgen ook weer voor een hogere ranking bij Google.

 

Wil jij starten met bloggen?

Wil je starten met een blog en wil je brainstormen over de inhoud? Of wil je dat ik je blogs proeflees, redigeer of corrigeer? Neem even contact met me op. Ik denk graag met je mee!

Reactie achterlaten

Wat vond je van mijn eerste blog? Ga je ook starten met een blog of heb je die al? Ik zou het leuk vinden als je een reactie onderaan deze pagina achterlaat!

Andere interessante blogs

Over Karen | Verba Communicatie

Websiteteksten die voor je gaan werken en niet tegen je, daar zorg ik voor. Als je mij inhuurt, help ik je website naar een hoger niveau te tillen. Corrigeren van je teksten? Redigeren van je teksten? Advies over stijl, SEO of neuromarketing? Het is allemaal mogelijk! Of zal ik meedenken over de inzet van je social media?